Warsztaty doskonalące wypiekanie pizzy w restauracji Collina
05-10-2023 16:47:50
W dniu 05 października klasa 2K wzięła udział w warsztatach doskonalących wypiekanie pizzy w restauracji "Collina" w Zbrosławicach. Uczniowie mieli okazję poznać tajniki przygotowywania ciasta do pizzy oraz sposobu przygotowywania i wypiekania w piecu. Każdy uczestnik miał okazję przygotować swoją pizzę, którą następnie z wielkim smakiem skonsumowaliśmy na miejscu;) W trakcie warsztatów uczniowie mieli również krótkie przeszkolenie z parzenia kawy, a podsumowaniem spotkania było wspólne biesiadowanie przy ognisku pieczołowicie przygotowanym przez cudownych właścicieli restauracji państwa Beatę i Zbigniewa Tucholskich. Właściciele restauracji, którzy są absolwentami naszej szkoły, podzielili się również z nami tajnikami prowadzenia restauracji oraz częstowali nas wyrobami przygotowanymi przez pracowników restauracji "Collina". Po krótkim wypoczynku w pięknym ogrodzie restauracji wróciliśmy do Bytomia w wyśmienitych nastrojach.